Posted by: Kovács Péter | May 12, 2009

Növelte árbevételét a Synergon

Forrás: ComputerWorld.hu

Jó eredménnyel zárta idei első negyedévét a Synergon. A cég ebben az évben legalább 6-8 százalékos árbevétel-növekedésre számít.

A Synergon-csoport 2009 első negyedévben 4 milliárd forintos bevételről számolt be, ami 600 millió forinttal több az előző év azonos időszakához képest. A növekedésben a magyarországi leányvállalatok növekvő bevétele volt meghatározó, ami 2009-ben mintegy 63 százalékkal haladta meg az előző év értékét. Az árbevételen belül a szolgáltatástartalom 62 százalékos volt. A csoport konszolidáltan 171 millió forint üzemi eredményt ért el 2009 első három hónapjában, ami 139 százalékos javulás az előző évi eredményhez képest, főként a jelentősen magasabb fedezet tartalomnak és a szolgáltatások magas értékesítésen belüli arányának köszönhetően. A pénzügyi műveletek nettó vesztesége 120 millió forint volt, ebből a saját részvényeken elszenvedett határidős ügylet vesztesége 57 millió forinttal rontotta az eredményt.

A társaságok konszolidáltan 38 millió forint adózott eredménnyel zárták az első negyedévet, amelyhez az Infinity a.s 33 millió forinttal járult hozzá.- Csehországi leányvállalatunk az első negyedévben is jelentősen hozzájárult a Csoport kedvező teljesítményéhez. Az év hátralévő részében a válság ellenére továbbra is jó eredményre számítunk, amelyet elsősorban megnövekedett fedezettermelő képességünkre alapozzuk. Célunk a növekvő árbevétel mellett a 6-8 százalékos üzemi eredményhányad fenntartása az egész év tekintetében – mondta Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: