Posted by: Kovács Péter | May 26, 2009

Kürt Akadémia – az igazi piaci akkreditáció?

Múlt pénteken (május 22.) volt szerencsém részt venni a Kürt Akadémia nyílt napján. Bár valamelyest elfogult vagyok, mivel a Kürt Alapítványi Gimnázimban végeztem középfokú tanulmányaimat, a cég szellemisége mindig is nagy hatással volt rám, nem is beszélve Kürti Sándor személyiségéről, aki számomra egy referenciaértéket képvisel a magyar üzleti világban, bár csak felületesen ismerem.

Mit is kínál ez a képzés?

“A KÜRT Zrt., két évtizedes sikertörténete alatt felhalmozott tudására alapozva, a hazai üzleti és oktatói elit néhány képviselőjével összefogásban hozta létre a KÜRT Akadémiát. A kezdeményezés olyan elismert gondolkodók, gyakorló szakemberek együttműködésével valósult meg, akik személyükkel, az általuk képviselt témákkal és tananyaggal is garanciát jelentenek az új oktatási intézmény nívójára, az ott megszerezhető tudás aktualitására, alkalmazhatóságára. Olyan neveket találunk közöttük, mint dr. Mérő László, pszichológus, publicista, vagy dr. Kürti Sándor, a KÜRT alapító-tulajdonosa és elnöke.
A KÜRT Akadémia célja olyan, nagy érdeklődésre számot tartó képzések megvalósítása, amelyek üzleti és informatikai területen egyaránt hiánypótlóak. Az Akadémia olyan szellemi műhely, ahol izgalmas és érdekes üzleti és informatikai témákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, komoly szakmai hírnévvel rendelkező oktatók vezetésével, gyönyörű környezetben.”

Érdekes még a számomra a képzés szlogenje is: “Intellektuális kalandtúra”. És valóban, biztos, ha rászánom magam, hogy részt vegyek ismét szervezett keretek közötti tanulásban, nem az állami vagy jól csengő EU-s akkreditációt keresnék, hanem “tartalmat”, ahogy Mérő László is fogalmazott.

Persze, tudom, ez is csak egy üzleti vállalkozás, ami profitot kell, hogy termeljen, és el kell adni, amihez szükséges a jó csomagolás. Ez megvolt. Ennek ellenére, érzek valami olyat ebben a képzésben, ami vonz, pedig nagyon szeretek szombatonként sokáig aludni, lehet, hogy egy évig most mégis félreteszem ezt, és beülök a budaörsi iskolapadokba? Amúgy is jól nézne ki a CV-mben két KÜRT-ös certifikáció, nemde? 🙂

Viccet félretéve, én konkrétan az “Üzleti Coach” képzésen kezdtem el gondolkodni, valószínűleg sokat adhat ez az egy év, ha csak mint befektetésre tekintek is. Lehet, hogy jelentkezem.

Info: http://www.kurtakademia.hu

Advertisements

Responses

  1. Nem érzem annyira átütőnek a dolgot, ahogy az cikk írója. Jómagam inkább egy újabb bőrlehúzás szagát érzem át az egészen. Kürti jó üzletember, ez kétségtelen, és talán pont ezért.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: