Posted by: Kovács Péter | May 28, 2009

Magyarországon bővít az Ericsson

Forrás: INDEX.hu

Válság ide vagy oda, az Ericsson növeli a dolgozóinak a létszámát. A távközlési berendezéseket gyártó cég magyarországi központja az év végéig 140 mérnököt vesz fel, mert három új fejlesztési megbízást kapott.

Az Ericsson Magyarországé az egyik legnagyobb informatikai és távközlési kutatóközpont hazánkban, és hamarosan tovább bővül. A magyar központ ugyanis három új fejlesztési megbízást kapott, emiatt 140 magasan képzett mérnököt kell felvenniük. Így a K+F központ 700 fősre bővül, és a vállalat összlétszáma eléri az 1300 főt.

Az egyik hazánkba kerülő fejlesztés bizonyos alaphálózati eszközök hálózatmenedzsmenti feladataival kapcsolatos, a második az IPTV-előfizetők kezelését segítő eszközök fejlesztéséről szól.

A harmadik az Ericsson tulajdonában lévő Tandberg Television vállalat kutatásaiban való részvétel. Ez a cég hang, adat és videó sugárzására alkalmas digitális – kábeltévés, műholdas földi sugárzású és IP-alapú – szolgáltatóknak szállít eszközöket.

A magyarországi kutatók a nagyteljesítményű digitális videó-feldolgozó egységek fejlesztésében vesz részt, bonyolult célhardverek és beágyazott szoftverek készülnek majd hazánkban.


Responses

  1. Érdekes, hogy az Ericsson hogy visszaél a helyzettel, azaz inkább mondhatnánk, ÉL a helyzettel. Vajon mennyire van szüksége lényeges növekedésre?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: