Posted by: Kovács Péter | June 3, 2009

Egyesülhet a Magyar Telekom és a T-Kábel

Forrás: COMPUTERWORLD.hu

A Magyar Telekom igazgatósága hétfőn tett javaslatot a T-Kábellel való egyesülésére. Az összevonástól éves szinten 1 milliárd forintos megtakarítást várnak.

A Magyar Telekom hétfői közleménye szerint a javaslat újabb lépés lehet a csoport három éve meghirdetett integrációs folyamatában, aminek középpontjában a szolgáltatási színvonal javítása és a hatékonyság növelése áll. A beolvadás a Dél-Vonal Kft.-t is érinti: a társaság a T-Kábel 100 százalékban tulajdonolt leányvállalata, mint ahogyan a T-Kábelnek az nyrt. a kizárólagos tulajdonosa. A Magyar Telekom T-Kábel és Dél-Vonal leányvállalatai a T-Home márka alatt nyújtanak analóg és digitális TV szolgáltatást, szélessávú internetet, valamint IP alapú hangszolgáltatást. Miután az anyavállalatnál a korábbi, technológiák mentén felépített szervezeti és menedzsmentstruktúrát már felváltotta az ügyfélkategóriák mentén felépített szerkezet, 2008 őszén lehetővé vált a márkastruktúra megújítása is.

Az anyavállalat a márkaváltás keretében konszolidálta vezetékes termékkínálatát, és a T-Home márkanéven egyszerűsítette azt. A lépések eredményeképpen a TV-szolgáltatás a háromképernyős stratégia egyik legfontosabb elemévé lépett elő. (Utóbbi lényege, hogy a csoport a mobilok, TV-ék és a számítógépek monitorján is szolgáltat.) A közlemény szerint a mostani összeolvadás a társaság versenyképességének erősítése mellett a közös működésből eredő szinergiával hozzájárul a hatékonyság javításához, a költségek további csökkentéséhez és a pénzügyi és emberi erőforrások optimális működtetéséhez.

Az igazgatóság javaslatát a Magyar Telekom rendkívüli közgyűlésének és a két leányvállalat legfőbb szerveinek is jóvá kell hagyniuk, amire a tervek szerint június végén kerül sor. Az egyesülési folyamat ezek után a cégbírósági bejegyzéssel zárul. Mivel a társaságok közvetlenül és közvetetten a Magyar Telekom száz százalékos tulajdonában vannak, a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: