Posted by: Kovács Péter | June 9, 2009

Magyar motor indiai víruskeresőben

Forrás: biztonsagportal.hu

Az indiai Bangalorban működő Proland Software stratégiai partnerkapcsolatot létesített a magyar VirusBusterrel, célja a vállalati piacon való megjelenés.

Az indiai antivírus-ágazat napjainkban kétszámjegyű növekedéssel büszkélkedhet, és az ország Ázsián belül az elsők között van az internethasználat terjedésének tekintetében. Már jelenleg is több mint 80 millió indiai csatlakozik valamilyen módon az internetre, ennek megfelelően a következő években az online támadások elleni védelem biztosítása is növekvő piacot jelent. A magyar fél közleménye szerint az együttműködéssel a VirusBuster tovább erősíti világpiaci pozícióit, a Proland pedig termékportfolióját bővíti. Az indiai cég többféle biztonsági megoldást ajánlhat ügyfeleinek, és jelenlegi fő piaci szegmensén – az otthoni, illetve egyéni felhasználók körén – túl megnyílik előtte a vállalati, irodai piac is.

A VirusBusterrel kötött szövetség a várakozások szerint jelentős értéket ad a Proland termékkínálatához. Minthogy a VirusBuster antivírus motorja platform- (operációs rendszer-) független, a Proland az eddiginél sokkal rugalmasabb lehet: nemcsak az otthoni felhasználóknak, hanem a vállalatok széles körének, köztük távközlési és egyéb szolgáltatóknak is kínálhat biztonsági megoldásokat. A megállapodásnak köszönhetően elsőként a Proland Protector Plus Professional elnevezésű terméke jelenhet meg új változatban.

– A VirusBusterrel való integráció jelentősen javítja a Proland zászlóshajós termékének, a Protector Plus vírusirtó és IT-biztonsági megoldásnak a hatékonyságát. Úgy gondoljuk, hogy a piacra még hosszú ideig jellemző lesz az árérzékenység, az, hogy az ügyfelek a lehető legnagyobb értéket akarják a pénzükért” – nyilatkozott Ashfaq Ibrahim, a Cranes Software International rangidős elnökhelyettese, aki hozzáztette: vállalata jelentős lépésekre készül ebben az irányban.

– Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy ilyen fontos bázist létesítettünk az ázsiai piacon. Technológiánk újabb elismerése, hogy ezentúl a Proland termékekben meghatározó szerepet játszik a VirusBuster motorja. Meggyőződésünk, hogy a partnerkapcsolat mindkét cégnek új sikereket hoz – idézi a közlemény a VirusBuster ügyvezetőjét. Bozsó Julianna szerint a megállapodás komoly eredmény a hazai cég nemzetközi stratégiájának megvalósításában.

Proland Sotware A Proland Software-t két éve vásárolta fel a jelentős forrásokkal rendelkező, ugyancsak indiai Cranes Software International. A Proland fejleszti többek között a valamennyi Windows változat alatt futó Protector Plus antvírus termékcsaládot, platformválasztékában jelenleg a Windows Server kiadások, az MS Exchange és Novell NetWare szerverek találhatók meg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: