Posted by: Kovács Péter | July 6, 2009

Átadták a Vodafone ügyfélszolgálati központját

Forrás: CW.hu

A Vodafon új miskolci központja 2010 közepétől működik majd teljes kapacitással. A 600 millió forintos beruházás 300 munkahelyet teremt.

Az ünnepélyes átadáson Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatal vezetője elmondta: a kormány egyik elsődleges célja a munkahelyek megvédése és az új munkahelyek megteremtése. Az idén 50 milliárd forinttal támogatják a munkahelyek megőrzését, ami a kormány tervei szerint 100 ezer munkahely megtartását teszi lehetővé. A miniszter szerint a válság kirobbanása óta eltelt 9 hónapban 62 településen 19 ezer munkahely jött létre; míg korábban inkább a 800-1000 fős munkahelyeket létrehozó cégeket támogatta a kormány, mára a 100-300 állást létrehozó beruházásokat részesíti előnyben.

A Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Beck György nagyon jó döntésnek tartja, hogy Miskolcra hozták az új özpontot. Elmondása szerint a Vodafone a nehéz gazdasági környezet ellenére is elkötelezett Magyarország mellett, és az új regionális ügyfélszolgálati központ helyszínének kiválasztásakor az is fontos szerepet játszott, hogy ne csak a fővárosban, hanem a munkanélküliséggel küzdő régióban is bővítéseket hajtsanak végre.

Az elmúlt években a társaság a budapesti mellett a második olyan központot nyitja meg Magyarországon, ahol az egész régióra kiterjedő tevékenységet folytathat. Mindezek hatására a társaság jelenlegi 1400 fős alkalmazotti létszáma az év végére várhatóan megközelíti a 2 ezer főt.

Kezdetben az első, 1500 négyzetméteres szárnyat veheti birtokba a frissen felvett száz dolgozó. Ők három értékesítői és egy operátori csapatban kapnak feladatokat, miután az Észak-magyarországi Regionális Átképző Központ és a Vodafone szakemberei átfogó képzésben részesítik őket. Az elmúlt öt hónapban egyébként 4 ezren jelentkeztek a Vodafone miskolci álláslehetőségeire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: