Posted by: Kovács Péter | July 6, 2009

Az Albacomp leáll a notebookgyártással

Forrás: VG.hu, INDEX.hu

Hamarosan leáll a saját márkájú notebookok hazai összeszerelésével az Albacomp.
A számos területen megújítást tervező cégnél a változásokat nem a gazdasági receszszió hozta, az csak felgyorsította. A székesfehérvári társaság a hardverprofil átalakítása mellett a jövőben inkább a rendszer-integrációban és az egyedi alkalmazásfejlesztésben, valamint a szolgáltatások területén kívánja a pozícióit erősíteni. Alkalmas időben szóba jöhet a tőkebevonás is az ország egyik legnagyobb magyarországi informatikai cégénél.

Évente 20-30 ezer laptopot szerelt az Albacomp, az eddig megrendelt alkatrészekből még elkészítik az utolsó darabokat, aztán leállnak a gyártással.

A hazai márkanév nem tűnik el, de a cég a jövőben csak megrendelésre hoz be külföldről készre szerelt hordozható számítógépeket.

Eddig a Távol-Keletről vett az Albacomp Zrt. notebook-házakat, ezekbe szerelték be az alkatrészeket. Három-négy hónapra előre kellett a rendeléseket leadni, és a jelen gazdasági helyzetben nehéz megbecsülni, mennyi gépre lesz kereslet. Évente húsz-harmincezer laptopot adtak el, ezek az év végig kifutnak, utána már csak készen hoznak be igény szerint hordozható számítógépeket – mondta a Független Hírügynökségnek Minárovits János, a cég vezérigazgatója.A cég a hifikészülékek forgalmazását két hónapja hagyta abba. A változások a vezérigazgató elmondása alapján azonban nem veszélyeztetik a dolgozók állását. A későbbiekben egyedi nagy szoftverfejlesztéseket, rendszerintegrációs projekteket próbálnak megszerezni.

Az Albacomp Zrt. 1985-ben jött létre. Jelenleg 280 dolgozót foglalkoztat, 1992 óta támogatója a nevét viselő székesfehérvári férfi kosárlabda csapatnak.

 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: