Posted by: Kovács Péter | October 11, 2009

Jön a Twitter 2.0

Forrás: INDEX.hu

Bár hivatalosan nincs szó új verzióról vagy generációváltásról, a szaksajtó máris a Twitter 2.0 nevet aggatta a meghökkentően népszerű, és egyes elemzők szerint egymilliárd dolláros piaci értékű mikroblog-szolgáltatóra, miután az egy sor új fejlesztést jelentett be.

Az első újdonság a Twitter Geo, ami a földrajzi helyzetünket fűzi hozzá minden egyes bejegyzésünkhöz. Könnyű elképzelni, mennyire érdekes lehet ez egy olyan eseménynél, mint mondjuk egy koncert, vagy hogy egy sokkal drámaibb esetet mondjak, egy földrengés, mondta a szolgáltató alapítója, Biz Stone az eWeek.com-nak.

Régóta várt újítás a Lists, amivel az előbb-utóbb óhatatlanul is szörnyű káoszba fulladó oldalunkat lehet majd karbantartani. A Twitteren követett felhasználókat csoportokba rendezhetjük, mint a Facebookon, vagy akár az MSN-ben, és az egyes csoportokból érkező hírfolyamokat külön-külön is olvashatjuk, sőt, egyben vehetünk át másoktól ilyen csatornákat követésre. Valószínűleg feloldják a bejegyzések eddigi méretkorlátját is, és nem kell feltétlenül 140 karakterbe belesűríteni a mondandónkat.

Talán a legnagyobb hatású, bár magán a Twitter-oldalunkon teljesen láthatatlan újítás lesz a cég Google-lel és Microsofttal folytatotttárgyalásainak eredménye: a mikroblog megnyílik a két nagy kereső előtt. A Google-, illetve Bing-keresések eredményei között feltűnhetnek majd twitteres találatok, sőt, akár külön a Twitterre szűkítve is lehet majd keresni rajtuk a havi 54 millió felhasználó miniposztjai között.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: