Posted by: Kovács Péter | October 23, 2009

Újabb elbocsátások a Sunnál

Forrás: CW.hu

Amíg az Európai Unió tovább vizsgálódik az Oracle-Sun akvizíció ügyében, a Sun újabb, ezúttal háromezer főt érintő elbocsátásokat jelentett be.

A Sun Microsystems háromezer alkalmazottat érintő leépítést jelentett be kedden, amelyet a tervek szerint a következő hónapokban, de legkésőbb egy éven belül foganatosítanak. A vállalat tavaly novemberben 5-6000 fős elbocsátást jelentette be annak érdekében, hogy erősítse anyagi helyzetét; ez a mostani 3000 fős leépítés – amely 75-125 millió dollárba fog kerülni a Sunnak – ezen felül értendő. Tony Sacconaghi, a Sanford C. Bernstein & Co. technológiai szektorral foglalkozó elemzője szerint egyáltalán nem meglepő lépés ez, sőt, véleménye szerint az Oracle és a Sun összeolvadása után további ezres nagyságrendű elbocsátások várhatók.

Nem tesz jót a bizonytalanság

A vállalat illetékesei az Oracle-Sun akvizíciós ügylet elhúzódásával magyarázták döntésüket. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma már jóváhagyta a 7,4 milliárd dollár értékű felvásárlást, az Európai Unió azonban vizsgálatot indított (eredmény legkésőbb januárban várható), elsősorban arra keresve a választ, mi lesz az ingyenes, nyílt forráskódra épülő MySQL adatbázis sorsa az adatbázispiac vezető szállítójánál. Az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison szerint a bizonytalanság miatt a Sun értéke havonta 100 millió dollárral csökken.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: